Демон
Демон
Автор: Даниел Суарес
ISBN: 978-954-366-025-4
Страници: 544
Корица:
Жанр: роман
Година:
Наличност: В наличност
Цена: 15.00лв 9.00лв
За поръчки на тел.: 0888558914

Светът се променя с шеметна бързина. С бързината, с която се развива технологията. Тя постепенно поема контрола над всичко около нас. Десетки хиляди прости автономни компютърни програми, така наречените демони, правят възможна връзката ни със света, работейки без да ги забелязваме. Демоните правят паричните трансфери, контролират здравето ни, следят електрическите мрежи. Те са навсякъде и в повечето случаи са безвредни.
Но това не винаги може да се каже за създателите им.
Матю Собол натрупва милиарди, разработвайки успешни онлайн игри. Но той прекрачва границите на виртуалния свят. Реалността се превръща в неговото ново предизвикателство. Преждевременната му смърт дава начало на поредица от събития, имащи за цел да осъществят грандиозния му замисъл – да промени световния ред.
Демонът е пуснат на свобода. Готови ли са хората и правителствата да се противопоставят на този неподозиран враг? Ще успеят ли да спрат призрака на Собол или ще трябва да приемат неговите правила?

“Демон” е същото явление в литературата, каквото бе “Матрицата” в киното.
  Рик Клау

За автора
Даниел Суарес е независим системен консултант за компании от Fortune 1000 (класация на 1000 от най-богатите компании в САЩ). Той разработва софтуерни програми за отбранителната и развлекателната индустрии и за финансовата сфера. Живее в Лос Анджелис, Калифорния. “Демон” е първият му роман.

За романа:
След като ръкописът е отхвърлен от няколко издателства, Даниел Суарес, окуражен от съпругата си, също програмист, го издава в електронен вариант. Попаднал в интернет, там текстът намира своята публика и скоро става хит във виртуалното пространство. Четен и обсъждан от стотици хора, интернет- обществото превръща романа в бестселър и явление, което най-накрая е забелязано и оценено и от “книжната” читателска аудитория чрез издателство “Дътън”, член на една от най-големите издателски групи – “Пенгуин”.

Напишете коментар

Вашето име:


Кометар: Внимание:Не е разрешен HTML!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето по-долу:цитат
„Не трябва да чакаш вдъхновението, трябва да го преследваш.“

Джек Лондон