Издателска къща "Кронос " е създадена през 1992 година. Оттогава неизменно присъства на книжния пазар с не много голяма по обем, но качествена продукция. 

Два са основните тематични дяла, в които се поделят изданията на ИК "Кронос" - художествена литература и учебно-помощна литература.
Хумористичните поредици заемат значителна част от каталога на издателството. Любители на добрия хумор и класната литература, издателите предлагат на своите читатели различни сборници с весели разкази на световно известни писатели и хумористи.

Трайно е присъствието в каталога на ИК "Кронос" и на двама от майсторите на доброто забавление: П. Г. Удхаус и Джеръм К. Джеръм.
На голям интерес от страна на читателската аудитория се радва двутомния сборник "50 велики разказвачи", събрал на едно място майстори на кратката прозаична форма от цял свят.

Страстни почитатели на талантливото перо на О.Хенри, издателите са събрали най-доброто от неговото творчество в 5 тома.
Дейвид Морел, Джефри Дивър и Даниел Суарес предоставят качествено четиво в жанра на трилъра.
Учебно-помощната литература включва помагала предимно за начален курс. Те подпомагат успешно учебния процес по предметите български език и литература, математика и английски език в много училища в София и страната. 


цитат
„Не трябва да чакаш вдъхновението, трябва да го преследваш.“

Джек Лондон